Laserbehandelingen

Traitement au laser PRK € 690,-/oeil*

Traitement au laser Fetmo Lasik € 1090,-/oeil*

Implantation des lentilles/ 1 focal: € 990,-/oeil*

Implantation des lentilles/ multifocal: € 1890,-/oeil*

*accompagnement, diagnostic, anesthésie locale, contrôle inclus

Denkt u er over na om uw ogen te laten laseren of lenzen te laten implanteren?

De eerste greep is naar de bril op het nachtkastje of de contactlenzen in de badkamer. Voor duizenden mensen was dat een normale ochtendroutine, totdat ze besloten om een oogoperatie met laser te ondergaan, die glazen en lenzen voortaan overbodig maakte. Deze medische ingreep (technische term: Lasik) wordt steeds populairder.

Elk jaar beslissen duizenden mensen tot een laserbehandeling. Maar perfect zien heeft zijn prijs. De operatie kost al gauw zo’n 1500 euro. Het alternatief: naar een goedkopere laserchirurg in het buitenland afreizen.

Wat is ooglaseren?

Ooglaseren is het laten behandelen van uw ogen door middel van een laserstraal, deze laserstraal zorgt ervoor dat de bolling van het oog wordt gecorrigeerd. De behandeling zorgt ervoor dat u geen lensen of bril meer nodig heeft. Het resultaat van een ooglaserbehandeling is blijvend. Omstreeks 1980 is men begonnen met ooglaseren. De ooglasertechnieken zijn sindsdien alleen maar beter geworden. Vandaag de dag is ooglaseren een veilige manier om uw ogen te laten corrigeren. Ooglaseren gebeurt in klinieken die hiervoor speciaal gespecialiseerd zijn. In Nederland is ooglaseren pas enkele jaren mogelijk. In Turkije wordt ooglaseren al vele tientallen jaren toegepast. Doordat ooglaseren veel meer wordt gedaan dan vroeger wordt er veel extra ervaring verkregen.

Lasik

Het speciale laagje op uw hoornvlies wordt deels los gemaakt en opzij geklapt. Ze bewerken vervolgens met een laser uw hoornvlies tot de goede vorm. Daarna klappen ze het speciale laagje terug.

Voordelen

  • Direct resultaat
  • Korte, poliklinische behandeling
  • Minder pijn na de behandeling dan bij de andere

Nadelen

  • Kan niet ongedaan gemaakt worden
  • Hoornviles moet een bepaalde dikte hebben

OOGLASEREN € 600,-

Lens implantatie

Implantlenzen: vooral bij hogere sterktes

Bij een lensimplantatie wordt onder plaatselijke verdoving een kleine opening gemaakt in het oog, en wordt er een permanente kunstlens geplaatst voor uw eigen ooglens (Artisan). Deze lens

hoeft niet na een bepaalde tijd te worden vervangen, maar als dat op termijn wenselijk is door sterkteverandering, kan dit wel. 

Wanneer is het resultaat bereikt?

Na enkele dagen is het beoogde resultaat van de lensimplantatie bereikt, volledig herstel volgt binnen enkele weken. Hierbij geldt dat men wel normaal kan functioneren. Door de gebruikte hechtingen ziet het behandelde oog niet meteen scherp. Pas nadat de hechtingen weg zijn is het eindresultaat behaald.

Omdat er maar één oog per keer behandeld wordt, kan na enkele dagen weer gewerkt worden om de simpele reden dat het andere oog (met bril of lens) goed ziet. Het tweede oog wordt behandeld als het eerste oog goed genoeg is om te functioneren.

Het verloop van de lensimplantatie

U krijgt een prikje voor de verdoving van het oog. Na ongeveer een kwartier is het oog volledig verdoofd en wordt door de oogarts een klein sneetje in het hoornvlies gemaakt. Door dit sneetje wordt de kunstlens in het oog geschoven. Daarna wordt de kunstlens (die zich vóór de pupil bevindt) vastgemaakt aan het regenboogvlies.

Aan het eind van de operatie wordt het sneetje gehecht. De hechtingen worden na 3 tot 6 weken door de oogarts verwijderd. Het behandelde oog wordt in de kliniek afgeplakt, de optometrist zal bij de controle de volgende dag het verband verwijderen.

Wij bieden voor u gratis informatie aan voor het laten laseren van uw ogen. Ook geven wij u een overzicht van de verschillende klinieken in Turkije, waaronder Belek, Side, Antalya en Kemer die gespecialiseerd zijn in het geven van een ooglaserbehandelingen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via de mail

info@medical-reizen.com

of via het telefoonnummer: 0031 (0) 43 604 1825